Dilgėlių sriuba – ne tik gardu, bet ir sveika

dilgėlių lapaiDilgėlių lapų sriuba

Gaminimas:

Šią sriubą geriausia gaminti pavasarį, kai pradeda augti dilgėlės. Pradžioje reikia prisirinkti kelis pluoštelius jaunų dilgėlių. Dilgėlės dažniausiai auga prie sodybų, patvoriuose, krūmuose, lapuočių miškuose – neturėtų būti problema prisirinkti.

Nuplaukite dilgėles. Į 3 litrus verdančio vandens įdėkite 3 kubeliais pjaustytas bulves, vieną kubelį vištienos sultinio ir palikite virti. Kiek vėliau į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir įdėkite 2 per burokinę tarką tarkuotas morkas ir 1-ą gabaliukais pjaustytą svogūną, truputėlį pakepkite. Kai jau bulvės bus beveik išvirusios, įdėkite į verdantį puodą morkas, svogūną ir dilgėles ir viską šiek tiek pavirkite. Įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir krapų. Galite valgyti su grietine, bet jei norite iš dilgėlių įsisavinti geležį, tuomet nedėkite, taip bus sveikiau. Skanaus!

 

Ingredientai:

2 pluošteliai jaunų dilgėlių (250 g.)

3 l. vandens

3 bulvės

2 morkos

1 svogūnas

1 kubelis vištienos sultinio

Žiupsnelis druskos,

Žiupsnelis pipirų

Žiupsnelis krapų

Dilgėsėle gausu įvairių naudingų medžiagų: magnio, kalio, natrio, geležies, silicio, askorbino rūgšties, vitaminų B ir K. Vaistinės dilgėlių savybės neginčijamos – jos padeda sergant artritu, cukriniu diabetu, egzemai, esant peršalimo ligoms, jos slopina menopauzės simptomus, stimuliuoja limfos apykaitą. Tad valgykite sriubas, gerkite dilgelių arbatas ir likite sveiki!