Vištienos krūtinėlė su Briuselio kopūstais

Mėgstu skaniai pavalgyti, ypač per pietus. Anksčiau nesusimąstydavau, kad kartu su skaniais pietumis į savo kūną „įsiverčiau“ pora tūkstančių kalorijų. Vadovavausi nuomone, kad tai kas skanu, greičiausiai ir sveika. O jeigu nesveika, tai kodėl mano kūnui taip norisi? Na, bet galiausiai imi suprasti, kad negali kišti bet ko, nes tai panašu, kaip į mašiną pilti prastos kokybės tepalą. Mes juk norim, kad mašinos variklis tarnautų kuo ilgiau, bet kodėl tuomet į savo kūną, kuris brangesnis už bet kokį automobilį, pilame visokį šlamštą? Taigi, nusprendžiau retkarčiais pasigaminti ne tik skanaus bet ir sveiko maisto. Kalbu apie salotas. Sugaišau labai nedaug laiko, o gavosi tikrai skaniai ir su labai nedaug kalorijų. Pagrindinis salotų „vinis“ – Briuselio kopūstai ir brokoliai. Kodėl būtent šios daržovės? Nes jose gausu maistinių medžiagų saugančių nuo vėžio. Šiose salotose tik 309 kalorijos ir gausu kalio, kuris padeda reguliuoti kraujo spaudimą.

Ingredientai:
•    150 gramų vištienos krūtinėlės
•    druskos pagal skonį
•    2 brokolio stiebai
•    2 valgomieji šaukštai alyvų aliejus
•    2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių
•    ketvirtis arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
•    3 puodeliai smulkiais griežinėliais supjaustytų Briuselio kopūstų
•    2 saliero stiebai
•    ketvirtis puodelio lazdyno riešutų
•    ketvirtis puodelio supjaustytų petražolių
•    30 gramų parmezano sūrio

Ruoša

Sudėkite į mažą puodą vištienos gabaliukus, įpilkite tiek vandens, kad apsemtų, įberkite 1/2 šaukštelio druskos ir laukite, kol užvirs. Kai tik vanduo užvirs, iškart nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir leiskite pastovėti 15 minučių. Tuomet išimkite vištieną,  ir laikykite po šaltu vandeniu, kol atšals. Tuomet su dviem šakutėmis suplėšykite vištieną į vidutinio dydžio gabalėlius.
Tuo metu su daržovių skutekliu nulupkite viršutinį brokolio stiebo sluoksnį ir jį išmeskite. Toliau su skutekliu lupkite stiebą į ilgas ir plonas atraižas. Taip paruoškite visus stiebus. Į didesnį puodą įpilkite aliejaus, citrinų sulčių, ¼ šaukšto druskos, pipirų ir viską sumaišykite. Sudėkite brokolio atraižas, Briuselio kopūstų griežinėlius, lazdynų riešutus, salierą, supjaustytus petražolės lapus bei suplėšytus vištienos gabalėlius ir viską sumaišykite. Galiausiai ant viršaus pabarstykite sūrio. Skanaus.